İngiltere Kaybeden Olmayacak

Writer
3

İngiltere Kaybeden Olmayacak

Brexit'in bir poker gibi olduğunu ve Theresa May'in pazarlığa yüksekten başlamasının doğru olduğunu yazarken Fransız Libération gazetesinin yazarlarından Jean Quatremer ise "Avrupa'dan bakınca tek bir kaybeden görüyoruz - ve o biz değiliz" başlıklı bir makale kaleme aldı.
Tom Clark ise Brexit ve Trump'ın insanlara çekici gelmediğini fakat insanların oy haklarını ellerinden almanın çok daha tehlikeli olacağını yazdı.
Guardian, Londra merkezli finans şirketlerinin AB pazarına erişim sağlamak için alternatifler düşündüğünü, HSBC'nin bin çalışanını Londra'dan çıkaracağı, İsviçreli yatırım bankası UBS'in de bin çalışanını kıta Avrupası'na taşıyacağını yazdı.
Gazete, İngiltere ile AB arasında yürütülecek pazarlıklardan sonra AB'deki İngiliz ve İngiltere'deki AB vatandaşlarının sağlık sistemlerine erişimi üzerine uzlaşılamaması durumunda AB'de yaşayan İngilizlerin İngiltere'ye dönmek zorunda kalabileceğine de dikkat çekti.
Gazetenin birinci sayfasında yer verdiği bir diğer haber ise ABD Başkanı Barack Obama'nın Chelsea Manning'in cezasına getirdiği indirimdi.

Guardian, istatistik verilerinin önemini yitirirken özel şirketlerin kontrolündeki büyük verilerin değer kazanmasını üç tam sayfada inceledi.
Gardiyan gazetesi "May'e 'kolay bir Brexit bekleme' dendi" manşetiyle çıktı. Gazete, Avrupa Parlamentosu Brexit müzakerecisi Guy Verhofstadt'ın yaptığı açıklamalara yerdi.
Verhofstadt, İngiltere'nin ortak pazardan çıktıktan sonra ortak pazarın avantajlarına erişmesinin mümkün olmadığını söylemişti:
"İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra Avrupa projesinin en iyi kısımlarının içinde kalmayı sürdürebilmesi bir hayaldir.
"İngilizler bu hayalden uyandıklarında AB de İngiltere'ye adil davranacaktır.
"Umarım İngilizler bunun bir AB vatandaşı açısından ne kadar kabul edilemez olduğunu görür.
"Brexit yorucu ve üzücü bir süreç olacak."
Kaynak:bbc nokta com

Yorum Gönder

3 Yorumlar
Yorum Gönder
To Top